Belgisch hardsteen aanrechtblad

Spreekt een natuurstenen aanrechtblad u aan, dan is het Belgisch hardsteen aanrechtblad een schitterende optie die zich goed leent voor diverse stijlen keukens. Afhankelijk van de afwerking die u kiest, maakt u het tot een schitterend onderdeel van uw keuken.

Van de landelijke tot de moderne keuken. Wilt u meer weten over het Belgisch hardsteen aanrechtblad in uw keuken? Onze specialisten staan voor u klaar met een persoonlijk advies.

Bezoek onze showroom
Belgisch hardsteen aanrechtblad
Toscaans hardsteen aanrechtblad

Kras- en vlekgevoeligheid Belgisch hardsteen aanrechtblad

Het poreuze karakter van het Belgisch hardsteen aanrechtblad, wat het werkblad tegelijkertijd z'n charme geeft, is ook een aandachtspunt van uw werkblad. Doordat Belgisch hardsteen poreus is, dringt vocht en vuil sneller in dan bijvoorbeeld in een keramiek aanrechtblad. Past een doorleefde uitstraling in uw keuken, dan zal dit voor u geen enkel probleem vormen.

En anders kunt u dit oplossen door onderzetters en dienbladen te gebruiken. Bovendien is niet elke vloeistof hetzelfde. Het Belgisch hardsteen aanrechtblad heeft last van rode wijn, maar veel minder van olie of vet. Hiermee houdt u uw Belgisch hardsteen aanrechtblad zelfs mooi!

Onderhoud Belgisch hardsteen aanrechtblad

Tijdens dagelijks gebruik kunt u uw Belgisch hardsteen aanrechtblad gewoon afnemen met een vochtige doek. Dit kan een gewone vaatdoek zijn, of een werkdoek. Daarnaast is het aanbevolen om uw Belgisch hardsteen aanrechtblad regelmatig met een onderhoudsmiddel te behandelen.

En, zorgt u ervoor dat u uw blad impregneert. Dan behoudt het z'n chique uitstraling. Hoeveel u dient te impregneren hangt af van uw gebruik. Onze specialisten adviseren u graag over het onderhoud van uw Belgisch hardsteen aanrechtblad!

Belgisch hardsteen aanrechtblad

Karakter Belgisch hardsteen

Als echt natuurstenen aanrechtblad, hebt u een schitterend natuurlijk element in uw keuken. Een werkblad dat met z'n grijsachtige tint chique oogt, levendig door de fossielen in het materiaal en sprankelend omdat geen vierkante meter hetzelfde is.

De meeste Belgisch hardsteen aanrechtbladen zitten in de grijstinten, maar onderling zijn er wel verschillen. Van licht grijs tot verouderd grijs dat zelfs neigt naar donkerblauw.

Hittebestendigheid van Belgisch hardsteen aanrechtblad

Fijn aan het Belgisch hardsteen aanrechtblad is dat het een hittebestendig werkblad is. Het verdraagt dus goed hete voorwerpen. Toch bestaat er altijd, hoe klein dan ook, het risico op een thermoshock. Dit wordt veroorzaakt door enorme hitte die afstraalt op het koele werkblad.

Door dit temperatuurverschil kan het Belgisch hardsteen aanrechtblad toch een schok krijgen, met soms scheuren tot gevolg. Gebruikt u daarom altijd onderzetters bij hete pannen. Dan verkleint u dit risico tot een minimum.

Lees ook over andere aanrechtbladen
Keuken Veenendaal

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,6
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Belgisch hardsteen aanrechtblad