Terrazzo aanrechtblad

Het terrazzo aanrechtblad heeft een exotische uitstraling die zijn oorsprong vindt in Venetië. Terrazzo is namelijk geen Nederlands product, maar Italiaanse arbeiders 'ontdekten' dit min of meer toen ze afgedankte marmerstukken gebruikten met klei om de patio's rondom hun huizen te plaveien. Sinds terrazzo in Nederland is gekomen, is het terrazzo aanrechtblad een populair aanrechtblad.

Bezoek onze showroom
Terrazzo aanrechtblad
Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo aanrechtblad, meer dan sierbeton

De basis van een terrazzo aanrechtblad is beton, maar het aanwezige quarts, marmer, glas of graniet maakt dit materiaal vele malen levendiger, kleuriger en schitterender. Het terrazzo aanrechtblad past perfect in de klassieke keukens, landelijke of moderne keuken. Bovendien is terrazzo minder vlekgevoelig dan beton.

Voordelen van terrazzo aanrechtblad

De uitstraling van een terrazzo aanrechtblad is het onbetwiste voordeel van dit materiaal. Kleurrijk, levendig, sommige terrazzo aanrechtbladen zijn echt 'spetterend' door de glassplinters die erin verwerkt zitten. Daarnaast is het duurzaam, en is terrazzo als een van de weinig aanrechtbladen repareerbaar.

Een groot voordeel van het terrazzo aanrechtblad is ook de hoge hittegevoeligheid, maar toch adviseren we onze klanten altijd om onderzetters te gebruiken. Hete pannen op het terrazzo aanrechtblad kunnen namelijk een thermoshock veroorzaken die in het ergste geval leiden tot breuken.

Terrazzo aanrechtblad

Nadelen van terrazzo aanrechtblad

Een terrazzo aanrechtblad kent weinig nadelen. Het is krasgevoelig, maar met snijplanken ondervangt u dit nadeel zeker. Ook is terrazzo niet, zoals de meeste aanrechtbladen, bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen, rode wijn, roest of andere scherpe vloeistoffen.

U kunt uw aanrechtblad laten behandelen, de beschermlaag vangt dan de eerste schade op. Toch doet u er verstandig aan om dit soort vlekken direct te verwijderen.

Onderhoud van terrazzo aanrechtblad

Het terrazzo aanrechtblad is praktisch voor gebruik in de keuken. U kunt het gewoon met vocht, een sopje of een mild schoonmaakmiddel reinigen.

Wel heeft het terrazzo aanrechtblad drie tot vier keer per jaar een onderhoudsbehandeling nodig. Deze speciale polish kunt u bij ons bestellen.

Lees ook over andere aanrechtbladen
Terrazzo aanrechtblad
Terrazzo aanrechtblad

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,6
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen