Onderdeel van DB KEUKENS
Menu

Keuken kleuren inspiratie voor elke woonstijl

Woont u landelijk, modern, klassiek, of valt uw woonstijl niet exact in een woord samen te vatten? Arma Keukens en Sanitair heeft een brede en diepe collectie keukens in elke prijsklasse. Bij keukens denkt u misschien al snel aan witte keukens of houten keukens, maar wist u dat we veel meer kleuren in huis hebben? Rood, blauw, grijs of zwart, wij hebben een frisse blik op keuken kleuren. Bent u toe aan een persoonlijke keuken, perfect afgestemd op uw stijl en wensen? Onze enthousiaste medewerkers adviseren u met plezier.
Op deze pagina laten we u graag zien wat Arma Keukens en Sanitair voor u heeft. U zult verrast zijn over alle mogelijkheden die er zijn met keuken kleuren.

Bekijk al onze keukens
Leisteen grijze keuken met kastenwand

Keuken kleuren tonen wie u bent

Kleuren geven signalen af, en zonder dat je er dagelijks bij stil staat, zijn kleuren erg belangrijk. Bijvoorbeeld bij de sfeer die in uw keuken hangt. Maar ook om te laten zien wie u als persoonlijkheid bent en waarom u bepaalde keuken kleuren gekozen hebt. Rode keuken kleuren zijn opvallend en gedurfd, blauwe keuken kleuren kunnen zacht en sfeervol zijn maar ook modern, zwarte keuken kleuren stijlvol, en witte keuken kleuren kunnen modern, landelijk, tijdloos, ja eigenlijk alles zijn.

Zwarte Scandinavische hoekkeuken, met vrijstaande koelkast en tegel achterwand

Invloed kleur op ruimte

Voor de juiste keuken kleur is het belangrijk om goed na te denken over uw woonstijl. Hoe stemt u uw keuken kleuren af op uw interieur? Kiest u voor harmonie, of voor contrasten? Van belang is ook de hoeveelheid licht en ruimte in uw keuken. Hoeveel ramen zijn er, hoeveel lichtinval is er in uw keuken? In kleine, donkere ruimtes zult u eerder het advies krijgen om voor lichte keuken kleuren te kiezen. In grote, lichte ruimtes is er weer wat meer mogelijk, want hier kunnen zwarte, antracieten of donkerblauwe keuken kleuren ook prachtig zijn. Aan de hand van een plattegrond van uw keuken of foto’s van de huidige situatie, kunnen we u adviseren over mooie keuken kleuren. Een ontwerp in 3D brengt uw ideeën in een realistische weergave tot leven, en toont u alvast een voorproefje van uw nieuwe keuken. Een leuk moment waarbij u veel zin zult krijgen in uw nieuwe keuken!

Hoogglans witte keuken met kookeiland en kastenwand

Keuken kleuren in elke RAL en Sikkens code

De juiste tint in de keuken is belangrijk wanneer u zoekt naar een volmaakte afstemming met uw interieur. Vaak worden hierbij RAL coderingen en Sikkens waardes gebruikt. Elke tint heeft binnen deze kleurensystemen een exact nummer zodat u er zeker van bent dat u overal dezelfde keuken kleuren laat terugkomen. Sikkens heeft bijvoorbeeld ruim 200 keuken kleuren, onderverdeeld in 6 thematische paletten. Zoekt u naar speciale keuken kleuren, dan biedt onze collectie Residentic keukens op maat een uitgebreide keuze. Deze keukens kunnen namelijk in elke RAL en Sikkens waarde gespoten worden. Residentic keukens zijn degelijke, ambachtelijke en onderscheidende keukens, en u betaalt er niet meer voor dan de gemiddelde standaardprijs uit onze showroom.
Wist u bijvoorbeeld, dat bepaalde karakteristieke kleuren van Van Gogh zoals de blauwe lucht van het schilderij ‘Amandelbloesem’ of het geel van de wereldberoemde ‘Zonnebloemen’ ook beschikbaar zijn als keuken kleuren? Als partner van het Van Gogh museum heeft het merk Sikkens deze kleuren ook toegankelijk gemaakt voor het brede publiek. Wilt u uw keuken graag bijzondere invulling geven? In onze Residentic keukens op maat komen ambachtelijkheid, individualisme en betaalbaarheid samen.

Landelijke boeren keuken in blauw, met eiland en fornuis

Zwarte keukens, absoluut chique

Valt u op een luxe uitstraling, dan is de zwarte keuken misschien wel iets voor u. Zwart verleent aan uw keuken hoogte en grandeur, en in een bijzondere woning is een zwarte keuken een bijzondere smaakmaker. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte hoogglans keuken, of een matzwarte keuken, of zelfs een zwarte strijklak keuken waar je de kwaststrepen ziet lopen.

Lees meer over zwarte keukens
Zwarte greeploze keuken

Witte keuken kleuren, creatief en divers

Witte keukens kunnen onderling een totaal andere uitstraling hebben. Hebben offwhite keukens een frisse en heldere look, cremewit keukens neigen eerder naar het klassieke. In moderne keukens is spierwit veelgekozen, zo zie je dat witte keuken kleuren onderling ook weer verschillend zijn. In elk geval ben je met wit niet snel klaar! Als je witte kleuren onderling met elkaar durft te combineren, ontstaan verrassend warme combinaties. Vult u dit aan met verschillende soorten texturen zoals hoogglans kasten en matte muren, dan ontstaat er helemaal een harmonieus geheel dat niet snel verveelt!

Lees meer over witte keukens
Witte landelijke keuken

Grijze keuken kleuren

Grijze keuken kleuren zijn trendy, en worden vaak gecombineerd met hout, pasteltinten, maar ook met zwart en blauw. Grijs is een makkelijke, sfeervolle tint die niet veel aandacht vraagt, maar wel een sterk effect heeft op de stemming in uw keuken. In onze collectie vindt u een ruim aanbod van grijze keuken kleuren.
Met kleur kun je bepaalde vlakken benadrukken en de ruimte vormen. U kunt bijvoorbeeld delen van uw keuken benadrukken met de keuze van bepaalde keuken kleuren. Mag het kookeiland eruit springen, en de apparatuurwand een rustige achtergrond vormen? Door keuken kleuren te combineren zoals grijs en wit, grijs en hout, of grijs en zwart, brengt u mooie accenten aan.

Lees meer over grijze keukens
Grijze keuken met eiland, in modern landelijke stijl

Blauwe keukens mooi landelijk

Een keuken die eruit springt in de landelijke stijl, is natuurlijk de boerenblauwe keuken. Deze bijna warmblauwe kleur brengt ongekende sfeer in uw interieur, en heeft een nostalgisch effect op uw keuken. U maakt deze blauwe keuken mooi af met een granieten spoelbak, een mooie nostalgische kraan, een robuust aanrechtblad en een aantal landelijke accessoires zoals een krijtbord of een bordenrek. Blauwe keukens zijn er ook in de moderne stijl. Het blauw dat u hier ziet is veelal wat donkerder en intenser, en doet het ook erg goed met zwart.

Lees meer over blauwe keukens
Blauwe keuken

Rode keukens, voor als je expressief durft te zijn

Rode keukens zijn gedurfd, gewaagd, schitterend en spattend, dat zien we bij Arma Keukens al helemaal voor ons in verschillende stijlen woningen. U geeft uw keuken een speciale touch, en met het juiste aanrechtblad en apparatuur is ook de rode keuken een verrijking van uw interieur. Denkt u bijvoorbeeld aan een zwart composieten aanrechtblad, zwarte apparatuur en de sfeer is gemaakt. Mooi in moderne appartementen, meer-onder-1-kap woningen, hoekwoningen, villa’s, ja welke woning ook niet?

Lees meer over rode keukens
Rode keuken
Zwarte modern landelijke keuken met eiland

"Over de kleur van de keuken hebben we lang nagedacht. We wilden geen wit of bijna wit. We vonden het wel wat om de fronten in groen te laten spuiten. Daar heeft de verkoper een offerte voor opgesteld met een voor ons heel redelijke prijs.”

Familie Korf uit Urk kocht bij Arma een groene keuken.
Lees hun ervaringen en bekijk meer foto's.

Landelijke keuken

Wit met wit aanrechtblad

Wit is nog steeds een veelverkochte keuken kleur, zowel in hoogglans als mat. Voorheen werden witte keukens meestal gecombineerd met een zwart werkblad, maar nu zie je steeds meer witte aanrechtbladen opduiken. Uw keuken zal hierdoor strakker en ruimtelijker ogen. Fabrikanten van apparatuur spelen op deze trend in met witte, hoogglans apparaten. Tip: wit combineert fris en eigenzinnig met ultradunne aanrechtbladen!

Witte keuken met ton-sur-ton kleuren, witte fronten, spoelbak en kraan

De betekenis van keuken kleuren in open keukens

Keukens krijgen steeds meer een woonfunctie. Muren worden weggebroken zodat de keuken overloopt in de woonkamer. Hierdoor lijken de twee vertrekken groter en is er meer contact tussen de bewoners. Keuken kleuren nemen dus ook een belangrijker plaats in. Het enthousiaste team van Arma Keukens en Sanitair heeft kijk op keuken kleuren. Wij ontmoeten u graag in onze showroom.

Moderne keuken
Witte tijdloze hoekkeuken
Magazine DB KeukenGroep

Gratis inspiratiemagazine

Even bladeren door een boekwerk vol met schitterende keukens kan een heerlijk moment van ontspanning zijn om na te denken over de kleur van uw keuken. Ons nieuwe magazine ligt voor u klaar! Vraag het nu gratis aan en ontdek de schoonheid van al onze keukens. We hebben tal van keukens in alle stijlen en kleuren. U vindt volop inspiratie en informatie over keukens in ons magazine. Lees handige tips over keukenopstellingen en ergonomie, vind informatie over werkbladen en ontdek de laatste trends in keukens. U leest het allemaal in ons gratis magazine van meer dan 100 pagina's dik!

Vraag uw gratis magazine aan!

Keukens met een 9+

Stelt u hoge eisen aan uw nieuwe keuken? Wij ook! We streven naar keukens met een 9+ en zijn pas tevreden wanneer u enthousiast bent. Keukens met een 9+ zijn een vervulling van al uw keukenwensen, en bezorgen ons veel werkplezier. Want het team van Arma vindt het elke keer weer bijzonder om iets moois bij de klant te mogen afleveren.
Wilt u weten hoe onze klanten over onze werkwijze denken? Lees dan de tientallen uitgebreide klantervaringen op onze website of bekijk ruim 300 reviews op Qasa.nl!

Landelijke keuken

Ontzorgen is onze kracht

Arma Keukens en Sanitair hanteert een bijzondere werkwijze, waar u zich erg plezierig bij zult voelen. Wij ontzorgen onze klanten van A tot Z. Vanaf het moment dat u met ons in contact bent, dan zult u dit ervaren. U merkt het aan de betrokken manier waarop we met u en uw wensen omgaan. U ondervindt het ook bij onze persoonlijke advisering en de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de uitvoering van uw order. Graag nemen we u alles uit handen, zodat u zonder zorgen op de realisatie van uw keuken kunt wachten, om er daarna lang van te kunnen genieten.

Lees meer over keukens
Arma Keukens