Keuken kleuren inspiratie voor elke woonstijl

Keuken kleuren beperken zich al lang niet meer tot wit hout. Tegenwoordig zijn keukens in veel kleuren te zien. Weet u niet welke kleur het beste bij uw stijl en woonruimte past? Wij denken graag met u mee. 

Hier leest u alles over keuken kleuren. Laat u inspireren en verassen door alle mogelijkheden die er zijn.

Bekijk alle keukens
Moderne groene keuken in rechte opstelling
Modern landelijke witte keuken met kastenwand en bovenkasten

Trends keuken kleuren

De kleur wit is nog steeds een veel verkochte keuken kleur, zowel in hoogglans als mat. Vroeger werden witte keukens meestal gecombineerd met een zwart werkblad. Tegenwoordig draaien we dit weer om. Donkere keukens met een licht werkblad.

Ook zien we steeds meer keukens met en werkblad in dezelfde kleur als de fronten. Dit maakt een keuken strak en ruimtelijk. 

Tegenwoordig gebruiken we ook steeds meer kleuren. Het kookeiland en de kastenwand in verschillende kleuren. Dit maakt dan een mooi geheel van kleuren, wat een keuken uniek maakt.

Heeft u vragen over trends? Twijfelt u of uw ideeën realistisch zijn? Laat u dan in alle rust adviseren. Wij staan voor u klaar. 

Greeploze hoekkeuken

De betekenis van keuken kleuren

De kleur van een keuken is bepalend voor de sfeer en de stijl van een keuken. Zo zorgt de kleur wit vaak voor een frisse en ruime uitstraling en een donkere kleur meer voor een chique, stoere look. 

Zwarte keukens zijn erg populair. Zwarte keukens zijn stijlvol, chique en hebben een stoere uitstraling. Daarentegen kan een zwarte keuken in een kleine ruimte ook slecht tot zijn recht komen.

Laat u daarom goed adviseren over de juiste kleuren. Zo kan een licht werkblad al een verschil maken. 

 

Grijze hoekkeuken

Invloed kleur op keuken

Voor de juiste keuken kleur is het belangrijk om goed na te denken over uw woonstijl. Hoe stemt u uw keuken kleuren af op uw interieur? Kiest u voor harmonie, of voor contrasten?

Van belang is ook de hoeveelheid licht en ruimte in uw keuken. Hoeveel ramen zijn er, hoeveel lichtinval is er in uw keuken?

In kleine, donkere ruimtes zult u eerder het advies krijgen om voor lichte keuken kleuren te kiezen. In grote, lichte ruimtes is er weer wat meer mogelijk, want hier kunnen zwarte, antracieten of donkerblauwe keuken kleuren ook prachtig zijn.

Met een plattegrond van uw keuken of foto’s van de huidige situatie, kunnen we u adviseren over mooie keuken kleuren. Een ontwerp in 3D brengt uw ideeën in een realistische weergave tot leven, en toont u alvast een voorproefje van uw nieuwe keuken. Een leuk moment waarbij u veel zin zult krijgen in uw nieuwe keuken!

Hoogglans witte keuken met kookeiland en kastenwand

Arma, uw keukenspecialist

Stelt u hoge eisen aan uw nieuwe keuken? Wij ook! We streven naar keukens met een 9+ en zijn pas tevreden wanneer u enthousiast bent.

Keukens met een 9+ zijn een vervulling van al uw keukenwensen, en bezorgen ons veel werkplezier. Wilt u weten hoe onze klanten over onze werkwijze denken? Lees dan de tientallen uitgebreide klantervaringen op onze website of bekijk ruim 300 reviews op Qasa.nl!

Lees meer over keukens
Arma Keukens - pand

Bij ons kiest u voor:

  • Klanttevredenheid: 9,6
  • Transparante offertes
  • Eigen montage
  • Nettoprijzen
Blauwe landelijke keukeneiland met fornuis en stenen aanrechtblad