Deze badkamer met grote wasbak, badkamermeubels, toilet, douche èn bad, laat zien dat er over de indeling goed is nagedacht. Zeker ook gezien de chique, ruime sfeer die deze prachtige ruimte uitstraalt. Gert en Lia Ruitenberg uit Ermelo realiseerden al hun badkamerdromen bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet. Dat kwam mede door de monteur. Hij werkte de badkamer zo zeldzaam perfect af, dat kom je niet standaard tegen, maar dat even terzijde.

Open je de deur van deze badkamer, dan valt direct het luxe, zwevende bad op. Toch was de badkuip niet één van de duurste, maar het tegelmozaïek van de badombouw, passend bij de kleur van de wand en de vloer, en de manier van plaatsen doen de truc. De badbodem ligt iets lager dan de vloer. Hierdoor komt het bad niet zo op je af, bovendien vergemakkelijkt het de instap, hoe oud of jong je ook bent. De led-verlichting onder de ombouw laat het bad zweven, en is instelbaar in elke kleur.

Bekijk groter
Badkamer Ermelo

“Eerst moest de badkamer praktischer worden ingedeeld”

Meer ruimte door praktischer indeling

Deze sanitaire ruimte is qua indeling een enorme verbetering ten opzichte van de oude badkamer. Daarin was alles in een hoek van 45 graden geplaatst, schuin dus, waardoor er achter het bad een grote loze ruimte was ontstaan die ingenomen werd door een plateau. De bewoners deden met deze hoek eigenlijk niks. Net zo min als met de stoomcabine, die verre van ideaal was omdat het dubbelwandige stoomhokje maar weinig ruimte in de cabine zelf overliet. Toen deze stoomcabine mankementen begon te vertonen, de kranen van het bad gingen lekken èn de bewoners zich realiseerden dat ze niet bij de kranen konden, kwam het moment om de badkamer van een nieuwe jas te voorzien. Eerst moest de badkamer praktischer worden ingedeeld. Dat is ontzettend goed gelukt. Aan de ruime, rechthoekige keramische wasbak kun je met gemak met z’n tweeën je tanden poetsen. En rondom toilet, inloopdouche, bad en badkamermeubel is nog voldoende beweegruimte.

Niks op de vloer

Wat ontzettend fijn aan deze badkamer is, dat de vloer vrij is van badkamerbenodigdheden. De wasmand is in het wandmeubel verwerkt. De voorraad toiletrollen en de houder vind je terug in de wand en de schoonmaakspullen liggen in de grote opberglades onder de wasbak. Hierdoor oogt de badkamer rustig en opgeruimd. 

Een prettige bijkomstigheid is natuurlijk dat je deze sanitaire ruimte daardoor ook snel en makkelijk schoonmaakt en schoon houd.

Toilet zonder spoelrand

Een prachtig Rimfree toilet is één van de nieuwste sanitaire uitvindingen waarin design en hygiëne op een perfecte manier gecombineerd worden. Is de spoelrand bij traditionele wc’s een lastig bereikbare plek, dat is in deze toilet zonder spoelrand geen probleem meer, terwijl een krachtige, doeltreffende spoeling desondanks perfect weet te reinigen.

Het ontbreken van de spoelrand maakt makkelijk en snel schoon. En met de extra slanke Slimseat zitting is deze onderhoudsvriendelijke ‘troon’ stijlvol gekroond. Ook in de douche zijn handigheidjes aangebracht die het douchen comfortabeler maken. Zo kun je kinderen even neerzetten op de driehoekige zit in de douche. En een dame die graag haar benen onder de douche scheert, heeft er ook gemak van. Douchebenodigdheden kun je gemakkelijk kwijt in de rvs-nis in de wand. Om het water op de gewenste temperatuur te krijgen, hoef je niet meer met je hand onder de waterstraal door om aan de knoppen te draaien. Nee, de bediening zit in de muur verwerkt. Dat is een plezierige en een veilige oplossing.
De kleur van het wandmeubel is natuur eiken, en we geven volmondig toe: Hout in een badkamer straalt een natuurlijke, serene rust uit en het geeft een luxe touch aan een sanitaire ruimte. Goed gekozen bij de tegels! Niet te licht, maar net de juiste kleurdiepte om een mooi contrast te krijgen. Dit is met recht een complete wellness-ruimte!

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Badkamer Ermelo