Voordat de woning van de heer en mevrouw Visser uit Nunspeet verbouwd werd, zaten ze vrij weinig in hun keuken. Nu er een grote glazen pui is geplaatst, heb je mooi zicht op de prachtige tuin en zit je er heerlijk. De nieuwe keuken moest dan ook echt sfeervol zijn, èn functioneel. Want praktisch gemak, daar houden de heer en mevrouw Visser van. Ze besloten eens advies in te gaan winnen bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet.

Want hoe creëer je sfeer, gebruik je optimaal alle ruimte (de oude bijkeuken was verdwenen) en benut je de aanblik van een schitterende tuin? Hiervoor werd de keuken op een andere plek getekend. De eettafel werd dicht bij het raam gezet. Het aanrecht kwam onder het hoge raam, zodat je altijd de buitenlucht ziet en extra licht de keuken invalt. Wanneer je kijkt naar het totaalplaatje, dan kun je niet anders zeggen dan dat het echtpaar uitstekend geslaagd is.

De heer en mevrouw Visser kozen juist deze keuken omdat de sfeer hen aansprak. De schouw bij de afzuigkap en de legplank zijn de leuke sfeermakers. En de opstelling heeft precies de juiste dosering ‘tierelantijnen’, want dat was ook een vereiste. De uitstraling van de keuken past zo goed bij het interieur. Het geheel van de lichte keuken met composiet aanrechtblad is echt geslaagd. Marmer had mevrouw Visser ook mooi gevonden, hoewel ze dat wel weer erg glimmend vond. Het composiet vormt een beter en voordeliger alternatief.

Vaatwasser op ergonomische hoogte

Over de functionaliteit van de keuken is goed nagedacht. De nieuwe keuken moest praktisch zijn, en daar voldoet hij zeker aan. Handige lades onder het aanrechtblad geven de bewoners alle zicht op de keukenbenodigdheden. Maar ook de vaatwasser die op kniehoogte is geplaatst, biedt ergonomische voordelen. Je hoeft minder diep te bukken bij het in- en uitruimen, wat voor iedereen prettig is, en al helemaal voor mensen met rugklachten. Omdat de vaatwasser hoger uitkomt, ontstaat eronder weer ruimte. Die kun je dus mooi benutten voor een la, zoals voor ovenhandschoenen, tafelkleden, ovengerei en onderzetters. Mevrouw Visser koos er direct voor, en ze heeft er geen minuut spijt van. Ook zocht ze een carrouselkast uit. Een totaal nieuwe ervaring, maar ook een geweldige vooruitgang als je het vergelijkt met de hoekkast in de oude keuken. Er kan ontzettend veel in, en je kunt makkelijk overal bij. Want in die oude keuken, daar stonden in de hoek eigenlijk alleen de keukenspullen die zelden gebruikt werden. Bovendien werd er ook veel ruimte onbenut gelaten. Met deze nieuwe opstelling is dat wel anders. Met een lichte zwaai aan de kastdeur draait de keukeninhoud aan je voorbij en kun je zo pakken wat je nodig hebt, zonder in een kast te duiken.

Bekijk groter
Landelijke keuken

Toekomstbestendig

Een overweging bij de nieuwe Arma-keuken was ook, dat de bewoners er nog lang plezier van konden hebben bij het ouder worden. “Dit speelde bijvoorbeeld een rol bij de keus van de handgrepen. We hebben diverse handgrepen uitgeprobeerd om te kijken bij welke greep je het meeste kracht kunt zetten. We hebben nu heel mooie bedstee-knoppen van mat metaal. Ze zijn sfeervol en praktisch.”

“Onze keuken is toekomstbestendig, denk aan de handgrepen en inductiekookplaat”

Ook de inductiekookplaat is een toekomstbestendige keuze. Mevrouw Visser wilde graag een veilige kookplaat, en dat is een inductiekookplaat zonder meer. Hij wordt van zichzelf niet heet en vormt geen gevaar wanneer iemand vergeet hem uit te schakelen. Mevrouw Visser had hem al in haar oude keuken, en ze wilde beslist weer een nieuwe. Ze vindt het een voordeel dat eten minder snel inbrandt, en een inductiekookplaat reinig je makkelijker vanwege het ontbreken van pannendragers. “Het eindresultaat voldoet geheel aan onze verwachtingen!”

Op onze website kunt u meer lezen over Arma Keukens en Sanitair, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Landelijke keuken in hoekopstelling